За и Против покупката на осветителни тела онлайн

осветителни тела онлайн

Предлагането на всевъзможни стоки в интернет сайтовете и социалните мрежи е нещо обичайно, с което бързо свикнахме и приехме. Щом можем да си купим храна и напитки, защо да не можем да си купим и осветителни тела онлайн? В настоящия материал ще разгледаме възможните аргументи За и Против едно такова решение.

Плюсове

Предимствата на онлайн пазаруването са безспорни, така че няма причина осветителните тела да правят изключение. Огромно предимство е възможността да си закупим нужните ни осветители от електронен, а не от физически магазин. По този начин си пестим преди всичко време. В динамичния свят, в който живеем е все по-трудно да вмъкнем в натоварената си програма и посещение на големите магазини, предлагащи осветление.

Онлайн магазините, от друга страна, са място, което можем да посетим по всяко време на денонощието. Да, те също следват работен график, сходен на този на физическите обекти за продажба, но разликата е, че стоките им могат да се разгледат и поръчат през нощта, през уикенда и в празнични дни.

Това са моментите, когато и вие, вероятно почивате, така че използвайте свободното време, за да набележите осветителите, отговарящи на вашето търсене. Някой вероятно би казал: „Но и големите вериги работят през уикенда и на празници!” – така е. Вие обаче, може би предпочитате да пътувате към интересна дестинация за празника. Прегледът на каталога на онлайн магазините няма да ви натовари. Смартфонът и без това е постоянно в ръцете ви.

Големият асортимент от осветителни тела е безспорен плюс на електронните магазини. Да, много от физическите също предлагат огромно разнообразие от полилеи, нощни лампи, плафони, аплици и т.н., дори понякога е трудно да отличим конкретен модел, заради струпването на стоките на едно място. В интернет артикулите са изложени по начин, позволяващ да обърнем внимание на всяко изделие и всеки негов детайл.

Минуси

Въпреки многобройните предимства на online shoping-а, покупката на осветителни тела от физически търговски обект си има също своите плюсове. Един от основните, е възможността да видим продуктите на живо, да ги докоснем и дори да видим как разпръскват светлината. Възможно е дори да тестваме конкретен модел осветител с различни видове крушки, за да добием още по-ясна представа, как той ще се впише в домашния интериор.

Електронните сайтове, при цялото си желание да ни угодят, не могат да предложат такава възможност. Колкото и да са изчерпателни описанията на продуктите и детайлни снимките, ще ни бъде много по-трудно да получим пълна представа за визията, размерите и пропорциите на полилеи, пендели, спот лампи и стенни аплици.

Решението

Има едно много просто решение, и то е да обърнем минусите на online покупката в плюсове. За целта е нужно единствено да поверим проектирането на осветлението в дома ни на квалифициран специалист по светлинен дизайн. На база площ, архитектура, начин на използване на стаите и интериорният им стил, експертът ще ни насочи към подходящите източници на светлина.

Добрите дизайнери са способни да изчислят с точност в кои точки на дадена стая е нужно насочено, и в кои дифузно осветление, за да се постигне перфектна осветеност и същевременно да се подчертае красотата на обзавеждането. С негова помощ ще можем да купим нужните ни осветителни тела онлайн, без никакви притеснения за крайния резултат .