Видеодомофони – удобство и защита в дома

видеодомофон

видеодомофонКакво ни дават видеодомофонните системи?

Домофонните системи са възникнали предимно с цел улесняване живота на обитателите на големи жилищни сгради и техните посетители. Постепенно, обаче са се оказали толкова удобни и полезни, че вместо да изчезнат от полезрението на потребителите, те търпят постоянно усъвършенстване и навлизат все по-масово в човешкия живот.

Използваните днес домофони са много по-различни от своите предшественици, а тяхното предназначение покрива няколко аспекта от човешкия живот. Производителите на модерни системи за сигурност предлагат разнообразие от домофонни системи, които гарантират не просто удобство, но и максимална защита на имуществото и живота на хората.

Как ни защитават видеодомофонните системи?

В свят, в който не можем да се чувстваме напълно защитени дори в своя дом, видеодомофоните ни дават едно огромно предимство – възможност да видим човека, който стои пред вратата ни. В случай, че това е нападател, възможността да го индентифицираме, като такъв ни позволява да сигнализираме в полицията преди той да е успял да проникне в дома ни.

В най-благоприятния случай, домофоните с камера ни позволяват да ограничим максимално преките контакти с хората, решили да позвънят на вратата ни. Не е рядко явление пред дома ни да се появят досадни търговци, съмнителни инкасатори или непознати, с които просто не желаем да влизаме в пряк физически контакт. Когато не разполагаме с видеодомофон физическата близост с тях е неизбежна, докато изграждането на ефективна и модерна домофонна система ни спасява от това неудобство.

Как да си осигурим перфектна защита чрез видеодомофона?

Ако наистина търсите перфектна защита на своя дом и близки, при избора на система трябва да се спрете на по-качествените модели домофони. Това означава да вложите малко повече средства, но ако в дома си държите ценни вещи, които могат да станат обект на посегателство е добре да направите това разумно капиталовложение.

На първо място трябва да се уверите, че външната кутия и камерата на домофона са 100% водоустойчиви, тъй като те се намират практически на открито. Фината апаратура и водата не се обичат, затова направете всичко възможно да подберете добре техниката, която купувате. Имайте предид, че дори когато входната ви врата разполага с навес, домофонната система е изложена на риск от умишлено повреждане, в случай че не е водоустойчива.

Съсредоточете се върху модели видеодомофони, чиито камери са оборудвани с инфрачервена подсветка. Този тип камери ви дават възможност да виждате ясно човека, който стои пред вратата ви дори нощем, а тогава нежеланите посетители са най-опасни. Външната кутия и гнездото на камерата трябва да имат вандалоустойчива защита. Това е едно от основните неща, за които трябва да следите ако искате да се почувствате напълно защитени от недоброжелатели.

Изберете модел видеодомофон, чиято камера е защитена с прозрачна преграда. Познат трик на вандалите и крадците е да използват графити спрейове с цел да повредят камерите за наблюдение или да ги направят временно неефективни. Защитната преграда ще ви позволи да виждате посетителите си, дори когато те не желаят това и ще ви спести излишни разходи за ремонт или подмяна на фината оптика.

Осигурете си аудио връзка със своите посетители. Не всички модели видеодомофони дават възможност за звукова комуникация, а без такава няма как да разберете с каква цел посетителят звъни на вратата ви. Тук отново ще трябва да заложите на по-скъпите модели, но така няма да ви се налага да отваряте на непознати, за да чуете какво искат да ви кажат.

Избирайте модели видеодомофони с по-голямо фокусно разстояние на обектива, тъй като те ви дават много по-детайлно изображение и възможност да наблюдавате по-голяма площ. Когато желаният ефект от внедряването на видеодомофони е максимална сигурност и защита, то моделът трябва да може да ви ги осигури. Колкото по-добре виждате и чувате с помощта на вашия домофон, толкова по-спокойни ще бъдете, че домът ви е цяло под ваш контрол.