Скъпи ли са услугите на ключарите?

ключар

Ключарските услуги са специфични, макар понякога да са подценявани и да се очаква да бъдат евтини

Ако ви се наложи да ползвате услугите на ключар, нормално е да се запитате колко ли ще ви струва това. Обикновено случаят е спешен и човек няма време да проучва пазара. Затова е добре да има тази информация предварително.

Всъщност ключарският занаят често е подценяван. А той е специфичен и не може да се очаква стойността на извършените дейности да е прекалено ниска.

На първо място вие трябва да се доверите на експерт, който има дългогодишен опит и предлага професионално обслужване. Имайте предвид, че повечето предлагат денонощна помощ, което означава, че услугата допълнително може да се оскъпи. Ако разчитате и на качествен съвет с цел да повишите сигурността на дома си, вероятно ще платите повече. Всичко изброено съвсем естествено предполага, че ключарските услуги не биха могли да бъдат евтини. И дори бихме ви подсказали, че онази поговорка „евтиното винаги излиза скъпо“, в пълна сила важи и тук.

Средните цени на ключарските услуги

Ситуациите, в които се окажете без достъп до автомобила си, лесно се разрешават със съдействието на ключар. Разбира се, в тези случаи тарифите са по-високи. Използва се електрически шперц за отварянето на колата, а после в зависимост от модела, се пристъпва към изработването на новия ключ. Ще платите над 50 лева, сумата е ориентировъчна и на възможния минимум. По-горен клас автомобили с вградени чипове за ключалките могат да бъдат отворени срещу поне 100 лева.

Когато трябва ключарят да ви посети на адрес, а вие сте навън и не може да влезете вкъщи, ще платите поне 20-30 лева. И тази цена е за обикновен патрон. Ако бравата ви е с по-голяма сложност, услугата ще се оскъпи значително.

Цените за копиране на ключове варират от 2-10 лева.

Трябва да се има предвид обаче, че всеки казус е индивидуален и не може да се прецени цената, ако не е направена консултация на място. Когато избирате своя ключар, помнете този детайл и не се подлъгвайте по приказки по телефона, защото после могат да ви поставят пред свършен факт, обявявайки ви друга цена за услугата.