Как да съхраняваме правилно храната в хладилник Либхер

Защо е важно храната да се съхранява правилно?

Хладилникът е измислен, не толкова, за да ни осигури студени напитки през лятото, колкото, за да удължи трайността на храните и по този начин да ни спести нуждата да изхвърляме скъпа и полезна храна, а в същото време, за да ни предпази от хранително натравяне. В един хладилник сме свикнали да слагаме всичко, което консумираме – храна, напитки и дори хляб, но дали знаем къде да държим различните продукти и защо това е важно?

Модерните Либхер хладилници дават едно огромно предимство на незнаещите как да съхраняват храната – обособени са специални места за отделните хранителни групи. Яйцата, например трябва да се съхраняват на малко по-висока температура, поради което тяхното място е винаги на врата на уреда, а отделението е оборудвано с капак, който намалява въздействието на студения въздух.

Компанията Либхер е известна с това, че ползва услугите на най-добрите дизайнери, които пък, от своя страна взимат предвид последните изследвания и указания на специалистите по хранене. Това дава възможност да се избере най-подходящото място за всяка храна, когато се обособява специално отделение за нея.

Как да разпределим различните храни в хладилника?

  1. Плодове и зеленчуци

Ако сте свикнали да оставяте плодове и зеленчуци върху произволна преграда във вътрешността на хладилника,рискувате само след час престой да ги направите негодни за консумация. Дори вашият хладилник Либхер да не разполага с Bio Fresh технология, пак ще запазите свежестта, вкуса и аромата на растителната храна, ако я съхранявате в кошницата за зеленчуци, намираща се в дъното на уреда.

  1. Млечни продукти

Млечните продукти сами по себе си съдържат бактерии, които са полезни за нашето здраве, но те са и по-податливи на вредни бактерии. Замразяването на мляко и млечни продукти ще унищожи тези полезни агенти, а и ще влоши качеството на самата храна. Либхер хладилниците подсещат своите стопани, че най-удачно е да съхраняват храните, произведени от мляко в най-горното отделение на хладилника, където студеният въздух е най-концентриран и където, съответно температурата е по-ниска.

  1. Месо и колбаси

Марката Liebherr предлага чудесни фризери и комбинирани модели хладилник-фризер, където да съхранявате месата. Когато месото (независимо дали това е червено месо, пиле или риба)трябва да престои по-дълго от едно денонощие, то трябва да се замрази, защото температурата от около 5˚С на хладилника не може да го предпази от бактериите, които ще го направят негодно за консумация. Мястото на колбасите е в хладилника, като тук отново важи правилото за най-високата точка на отделението.

  1. Готвена храна

Сготвените храни трябва да се съхраняват върху по-ниско разположените рафтове на един модерен хладилник Либхер. Непосредствено над отделението за плодове и зеленчуци е най-оптималната температура за тях, тъй като там супата, яхнията или печеното нито ще замръзне, нито ще се развали.

  1. Течности

Течностите е добре да се съхраняват в обособените за тях сектори. Това обикновено е вратата на хладилника, а при някои Либхер хладилници има специални метални поставки за лежащо стоящи бутилки, пригодени за охлаждане на вино, бира и други алкохолни или безалкохолни напитки.