Как да пазаруваме разумно мебели онлайн?

мебели онлайн

Да пазаруваш мебели онлайн може да бъде както огромно удобство, така и истински кошмар. Какво преживяване ще получим зависи не само от търговеца, на който сме решили да се доверим, но и от нас самите. Да, в интернет пространство има и коректни и некоректни търговци, но понякога вината за покупката на неудачен продукт е изцяло на купувача.

Когато говорим за обзавеждане, е задължително да бъдем максимално разумни, предприемайки пазаруване от електронен магазин. Възможните неприятни сценарии са твърде много, а цената на мебелите определено не е символична. Тук ще ви дадем няколко полезни съвета как да пазарувате разумно мебели от онлайн магазин.

Предварителното проучване е задължително

Преди да се хвърлите в дълбоките води на интернет пазаруването, е задължително да потърсите отзиви за конкретния магазин, от който смятате да закупите мебелите, а също и за производителя, към чиято продукция сте се насочили. За щастие онлайн пространството дава поле за изява на всички недоволни купувачи.

Ако за определена мебелна компания и сайт за продажби има лоши коментари в мрежата, Google обезателно ще ви ги покаже. Така ще се поучите от горчивия опит на другите и ще си спестите пари, нерви и горчиво разочарование. Пропускайки предварителното проучване, рискувате да станете един от хората, пишещи негативни ревюта в мрежата.

Нека размерите бъдат водещ фактор при покупката

Когато избирате мебели на място, е много по-лесно да добиете представа за пропорциите и размерите на изделията. Когато ги гледате на снимка обаче, е почти невъзможно да прецените как ще се впишат в конкретното пространство. Затова, задължително измерете мястото, където трябва да се настани новият мебелен компонент.

Самите размери не са достатъчни, така че най-добре е да намерите някакъв предмет (или няколко предмета), които да изпълнят пространството на височина и ширина. Така най-точно ще можете да определите дали въпросната мебел няма създава усещане за претрупаност, дали ще затъмнява стаята и ще пречи на свободното преминаване.

Информирайте се за политиката на сайта, от който ще пазарувате

У нас все още е в сферата на пожеланията практиката клиентът да има право да върне закупената стока при несъответствия в размер, цвят и качество. Това задължава всеки, решен да купува мебели онлайн да внимава къде ще остави парите си. Всеки online магазин си има страница с условия/политика, където са посочени установените фирмени практики. Проверете дали магазинът допуска връщане и замяна на закупените продукти.

По този начин си оставяте вратичка, и в случай че доставената мебел е с лошо качество, фабричен дефект или с погрешен размер, ще имате право да я върнете или замените с по-подходяща. Не се лишавайте от възможността да се подсигурите, като се свържете с представител на магазина. Може да използвате формата за чат в сайта, а също и да звъннете по телефона.

И последно, но не по важност – бъдете реалисти относно срока за доставка. Независимо дали сте поръчали стандартен артикул или искате изработка на мебели по ваши размери, изпълнението на поръчката може да малко да се забави.

Вероятно нямате търпение да се настаните на новия си холов ъгъл, но знайте, че магазините (и физически и електронни) рядко поддържат на склад големи наличности. Те отправят вашата поръчка към производителя, и чак след като той я достави, търговецът ще насочи новата мебел към посочения от вас адрес.