Гаражната врата – най-надеждната сигурност за вашия дом

гаражна врата

Старият девиз „Моят дом – моята крепост“ важи с пълна сила за съвременния българин. Нужна е само една кратка разходка из градовете на модерна Европа, за да видим разликата между днешното компактно европейско строителство и масивните тухлени къщи с довари и огромни огради, които продължават да никнат у нас.И това не е никак странно, като се има предвид, че за българинът безопасността на дома винаги е била и ще си остане на първо място.

Хубавата новина обаче е, че днешните технологии и системи предоставят нови възможности за постигане едновременно и красив външен вид, и на сигурност. А за да направите екстериора на своя дом модерен и сигурен, един от основните фактори е гаражната ви врата. Тя трябва да бъде не само компактна, практична и лесна за употреба във всяко едно време от годината, но и да бъде снабдена с достатъчно системи за безопасност, които да ви карат да се чувствате добре и спокойно в собствения си дом.

Видове гаражни врати

Когато ви се наложи да избирате нова гаражна врата, най-вероятно ще се изненадате от огромното разнообразие, което ще откриете на пазара. Заради това в тази статия няма как да изброим всички видове, но ще се спрем на най-основните, от които сме сигурни, че ще намерите това, от което се нуждаете:

– секционни гаражни врати – най-голямото предимство на този тип врати е компактният им метод на отваряне, чрез който можете да си спестите много пространство. Друг огромен плюс е, че се адаптират чудесно към места, през които често минават видоки превозни средства.

– странични врати – този тип гаражни врати са може би най-красивите и практични решения за вашия дом. Можете да ги откриете с различен дизайн и в различни цветови решения, така че да паснат максимално на вашия стил. А сред най-големите им плюсове, които със сигурност ще оцените, е опцията им за вграждане в самата гаражна врата.

– махови гаражни врати – сред предимствата им е, че се отварят изключително леко, притежават антикотозионни свойства, монтират се лесно и имат красив външен вид. Могад да бъдат както с автоматизирано, така и с ръчно задвижване.

Предимства на съвременните гаражни врати

Модерните гаражни врати са снабдени не само с хай-тек технологии, но и с определен слой изолация, което ги прави много по-тихи при отваряне и затваряне. А благодарение на подобрената им енергийна ефективност, осигуряват много по-голям комфорт и олесняват работата на гаража без значение от времето.

Когато става дума за сигурност, няма друг метод за безопасност, който да стъпи на малкия пръст на новите гаражни врати. Голяма част от тях се предлагат със специални камери и софтуер, които можете да свържете със своя смартфон и така по всяко време на денонощието да имате възможността да следите какво се случва пред и във вашия дом.

Друг плюс са и сензорите за движение, които спират затварянето на вратата, когато на нейната територия има някакво препятствие – човек, автомобил, животно и т.н. По този начин няма да се страхувате, че вашето дете или домашен любимец може да бъде затиснат от гаражната ви врата.