Как да боядисате лесно и бързо вкъщи

бързо и лесно боядисване

За да успеете да преминете безпроблемно през освежителния ремонт, трябва да сте подготвени на всички нива

Знаем, че нямате търпение да завършите ремонта, а дори не сте стартирали с него. Когато навън е топло, а у дома се налага да се занимаваме с досадни задължения, задачата изглежда изключително трудна. Всъщност отличната подготовка на всички нива ще Ви спаси – ще спестите време, ще преодолеете множество неудобни ситуации, ще влезете в предварително планирания бюджет.

Преди да започнете с боядисването си направете списък с фирмите, които бихте могли да ангажирате с дейността. Ключов момент е да се погрижите първо за осигуряването на екип за извозване на строителните отпадъци, а след това боядисването може и сами да свършите, ако се чувствате уверени в себе си.

  1. Купете си достатъчно на брой четки за боядисване

В специализираните магазини ще Ви посъветват да закупите инструменти за различните повърхности. Не пестете средства от тях, а се сдобийте с всички необходими модели, защото те имат конкретно предназначение. Около дограмата няма как да работите с дебела четка – за целта ще Ви трябва с подрязани под ъгъл косми, която ще Ви помогне да поставите боя върху по-недостъпните участъци.

Препоръчително е да имате под ръка и корито за боя, в което ще потапяте мечето и четките. Така ще цапате по-малко наоколо.

  1. Работен кът

Желателно е да си организирате подобен кът, за да не разнасяте всичко из стаята и да съхранявате правилно боите. Те трябва да се затварят, за да не се сгъстяват от въздуха.

Тайната при боядисване: Ванилията може да попие и неутрализира силната миризма на боя!

  1. Полезни трикове

Четките за боя могат да се съхраняват в паузите увити н торбичка, а ако искате да ги запазите влажни до другия ден, може да ги приберете и във фризера.

Останалото количество от латекса приберете на хладно, защото скоро може да Ви потрябва да поправите някой пропуснат участък.

За бързо и чисто боядисване изпробвайте следната техника: покрийте с боя първо ъглите с помощта на малка четка, а след това с мечето минете стената по дължина, извършвайки застъпващи се дълги и широки ивици.

Бършете пръските веднага с парцал или хартия, защото след като засъхнат ще се наложи да прибегнете до шпатула или бръснарско ножче.