4 последователни стъпки при ремонт на жилището

ремонт на жилище

Щателно планиране и стратегия – железните правила при ремонт на дома

С крупен ремонт на жилището не бихте могли да се захванете напълно самостоятелно, освен ако не искате да се проточи дълго и да отделите максимум от времето си. Първоначалната подготовка обаче лежи единствено и само на вашите плещи. Щателното планиране и стратегията са двете железни правила при стартиране на промени в дома. Следвайте правилните стъпки, за да се радвате на добри резултати.

Обмислете интериора до най-малкия детайл, обсъдете го ако трябва и със специалисти, за да сте напълно наясно какво ви очаква и какви цели си поставяте. Преценете и вида на самите материали, които искате да бъдат използвани – всичко зависи от бюджета, с който разполагате. Начертайте скица, за да добиете и визуална представа за разполагането на обзавеждането впоследствие.

Едва на този етап може да се свържете с изпълнителите на проекта, които също вече трябва да сте избрали предварително. Опитните майстори са вашият най-ценен ресурс! Няма как да следите непрекъснато действията им, затова изберете доверени хора, на които ще поверите този трудоемък процес.

Грубите работи

В рамките на няколко седмици майсторите ще имат за задача да се занимават с грубите работи, инсталациите и довършителните дейности. В този отрязък от време те ще свалят старите мазилки, ще събарят излишни прегради и стени, ще внедрят системите и тръбите, които ще използвате в бъдеще. След това ще пристъпят към замазките, към монтирането на окачени тавани и финалното покритие.

Осветление и отопление

Тук идва ред на свързването на кабелите за електричеството и уредите за отопление в апартамента ви. Цялостната организация вече има своето логическо продължение.

Краят се вижда

Завършекът наближава, но все още изисква сериозни усилия покрай монтирането на вратите, лепенето на плочки и тапети, подреждането на ламинирания паркет и застилането с избраните мокети, ако се предвидени такива.

Сглобяване на закупените мебели

Първо се поставят осветителните тела, корнизите, розетките за контакти или панелите за преминаване на кабелите. Остава да се погрижим и за самите мебели, които да оформят окончателно ремонтираното ни жилище.

Последователността е от съществено значение, защото тя ни предпазва от грешки. Ако са допуснати такива, те лесно могат да бъдат коригирани своевременно. В противен случай – това или е невъзможно, или ще обърка сметките ви и ще трябва да се бръкнете за допълнителни средства. Един предварителен разговор с фирмата, на която сте се спрели, е достатъчен, за да ви внесе спокойствие, че се движите във вярната посока.