Кои са най-търсените имоти във Велико Търново

Като един от най-привлекателните български градове Търново има какво да предложи не само на многобройните туристи и студенти, пребиваващи за кратко в града, но и на желаещите да се сдобият с имот в региона.

Добрите агенции за недвижими имоти във Велико Търново ежедневно се срещат с желаещи да закупят или наемат имот в района на старата ни столица и знаят кои са най-търсените имоти, както от купувачите, така и от наемателите.

Градските жилища си остават едни от най-предпочитаните имоти от купувачи и наематели. Градът е един от малкото в страната ни с положителен прираст на населението и, като такъв е редно все повече млади семейства да търсят свой собствен дом в старата ни столица.

Търново разполага с много жилищни квартали, повечето от които са построени по време на социализма и в тях се предлагат предимно еднотипни панелни апартаменти с различна площ. В градски условия, обаче именно това жилище е най-предпочитано от повечето студенти и млади семейства.
Всеки район на града има своите предимства, но кварталът, предлагащ най-желаните имоти във Велико Търново – Картала е и един от най-предпочитаните за живеене. Неговата привлекателност се състои на първо място в чудесната му локация и наличието на всички необходими удобства за живеене.

Картала е построен в най-високата точка на града, от където се разкриват живописни гледки към целия град и Стара планина, но освен красотата на панорамните гледки този търновски квартал съчетава по невероятен начин тишината и спокойствието, сред красивата природа с близостта на всички удобства на големия град.

Редовният градски транспорт и удобното придвижване правят този район предпочитан от, търсещите имоти под наем в Търново, не само сред многобройните студенти, пристигнали от всяка точка на страната, но и от коренните жители на града, които все още не могат да си позволят собствено жилище.
Търсенето на жилища в старата ни столица съвсем не се изчерпва единствено с апартаментите. И тук, както в много от големите градове има хора, предпочитащи да живеят в къща, която ще им даде възможност да постигнат пълно спокойствие и независимост от многобройните съседи в жилищните блокове и кооперации.

Къщите в града на болярите определено имат какво да предложат на пазара на имоти във Велико Търново и това се доказва от ежедневните успешни сделки, свързани именно с този тип жилища.

Не само градските, но и селските къщи имат свои почитатели и за тези почитатели те са едни от най-желаните имоти във Велико Търново област. Част от желаещите да закупят селски имот търсят единствено място за отдих, други се нуждаят от постоянно жилище в чист и спокоен район, в близост до града, а трети са решили да се препитават с животновъдство и земеделие и регионът има какво да предложи на всеки от тях.
Както жилищата, така и площите, подходящи за развиване на успешен бизнес са търсени на пазара на имоти във Велико Търново. Те са предпочитани от хора, решени да се възползват от добрия бизнес климат в града и постоянния поток от родни и чуждестранни туристи и успехът на тяхната дейност е почти винаги гарантиран.

Търново е един от най-красивите и успешни български градове и като такъв той предлага чудесни недвижими имоти, които ще удовлетворят всеки вкус, възможности и предпочитания.