Кой инвестира в недвижими имоти във Велико Търново?

Инвестиране имотиТърново е един от най-красивите български градове, известен не само със своите исторически, културни и архитектурни забележителности, но и със своите китни селца с плодородна почва и забележителни природни дадености.

Богатият на огромен пазар за недвижими имоти Велико Търново предлага не само жилища, под формата на апартаменти и къщи, но и не малко незастроена площ в обезлюдените села, познати на имотните компании, като недвижими имоти Велико Търново – област.

Както градът и близките до него села, така и цялата област предлага невероятни възможности за инвестиция, както в сферата на туризма, така и в земеделието, където много предприемчиви стопани използват щедростта на земята и развиват успешно земеделие, хранещо не само техните семейства, но и осигуряващо прехраната на не малко наети през активния земеделски сезон работници.

Агенции за имоти

Брокерските агенции за недвижими имоти във Велико Търново са посредници в много имотни сделки при покупко продажба на земеделски земи и тяхната компетентност често е причина търсещите и предлагащите бързо да срещнат и удовлетворят своите интереси.

С изгодните си недвижими имоти Велико Търново привлича все повече големи земеделски инвеститори, участващи по програми на Европейския Съюз, като  тези програми за развитие на селските райони дават възможност не само за добра печалба на земеделските производители, но чрез тях се избягва обезлюдяването на тези региони и най-вече не се допуска опустяването на стотици декари плодородна земя.

Въпреки невероятните природни дадености, в региона се наблюдават сравнително ниски за недвижими имоти във Велико Търново цени. Причината за това несъответствие се крие най-вече във факта, че много от собствениците, обявили своите недвижими имоти във Велико Търново за продан са намерили своята реализация и препитание другаде и не желаят да се посветят на тежката и отговорна земеделска работа.

Престижните агенции за недвижими имоти във Велико Търново имат и не малко чуждестранни клиенти, които в последните години са най-активните купувачи на български недвижими имоти във Велико Търново. Чуждестранните купувачи са открили невероятните възможности на българското село и са решили да се установят трайно в нашата страна, използвайки своя новозакупен имот, като средство за препитание или подслон за своите семейства и приятели, гостуващи през отпуските и ваканциите.

Имоти за чужденци

Голяма част от чужденците, закупили недвижими имоти във Велико Търново са превърнали малките автентични селски къщи, намиращи се в селата на областта в чудесни еднофамилни къщи за гости, в които посрещат свои сънародници и техните семейства, интересуващи се от културата и бита на българското село и са готови да платят не малка сума, за да се потопят в автентичния живот на нашите деди.

Селският туризъм е насочен именно към чуждестранните туристи, мечтаещи да се откъснат от натовареното ежедневие на съвременния живот в своите страни и да се върнат стотици години назад, когато цивилизацията е била в ранен етап от своето развитие по нашите географски ширини.

Инвестиции ТърновоВсички недвижими имоти във Велико Търново и областта дават възможност за успешна стопанска дейност, била тя земеделие и животновъдство, селски туризъм или покупко продажба на плодородна земя и нито един амбициозен и предприемчив човек не би пропуснал да се възползва от тази възможност.

Регионът около старата ни столица разполага с огромен потенциал да превърне страната ни в истинска Швейцария на Балканите и тази чудесна перспектива прави прекрасните недвижими имоти във Велико Търново още по-атрактивни.