Имоти Велико Търново

Недвижими имоти Велико ТърновоПазарът на недвижими имоти у нас претърпява сериозен застой, като изключение правят най-развитите български градове, начело с пренаселената ни столица. Като град,  богат на културни и исторически ценности, заемащ стратегическо място на територията на страната ни, Търново също разполага с добър и активен пазар на недвижими имоти и разнообразието от видове, цени и предназначение е огромно.

Недвижими имоти Велико Търново област

Тук ще се опитаме да обхванем поне малка част от предлаганите видове недвижими имоти във Велико Търново.

На първо място по търсене в старопрестолния град са, разбира се жилищата. Градът играе важна роля в икономическото и културно развитие на нашата страна и като важен фактор, предлагащ отлични условия за живот е съвсем логично най-голямото раздвижване на имотния пазар в региона да се наблюдава сред продажбите и наемите на апартаменти и къщи.

Както всеки по-голям град в страната и Търново разполага с големи жилищни квартали, в които се предлага огромно разнообразие от апартаменти, които могат да задоволят всеки вкус и да покрият всеки бюджет. В построените през социализма панелни блокове могат да се намерят жилища в добро състояние, с отлична площ и в райони, предлагащи всички, необходими условия за спокоен и добре подреден живот.

В много райони на града се предлагат и етажи от къщи, спадащи към общото понятие апартаменти, като тяхното предимство е, че голяма част от тези имоти се предлагат, заедно с гараж, двор или таванско помещение. Разположените в жилищни блокове апартаменти рядко предлагат такива удобства, което дава голямо предимство на къщите, като предпочитано място за живеене.

Голяма част от пазара на имоти Велико Търново се заема от къщи и тук разнообразието също не е никак малко. Старата школа в строителството от времето на Възрождението се среща с не съвсем оригиналните, откъм архитектура, типични социалистически къщи и това прави имотната картина в града съвсем пъстра и дори забавна.

Красотата на автентичната Възрожденска къща е една от многото причини градът да предлага чудесни условия за туризъм. Цели райони в града са запазени в оригиналния си вид именно с цел да зарадват туристите и да напомнят за духа и традициите в страната ни, след падането на османската империя.

Такава цел си е поставила Самоводската чаршия, запазила най-силно архитектурния облик на града със своите калдаръмени улички, Възрожденски занаятчийски чаршии и емблематичните къщи, оградени от каменни дувари с двукрили порти, украсени с оригинални дърворезби, джамали и дървени чардаци с перила от ковано желязо.

Тези къщи рядко се предлагат, като жилища на имотния пазар. Тяхното основно предназначение е да се използват, като търговски обекти, под формата на къщи за гости, механи и ресторанти.

Тук стигаме и до едни от най-апетитните имоти Велико Търново – търговските имоти, които предлагат чудесни условия за печалба, предвид огромния поток от хора, преминаващ ежедневно през града. Търново има чудесни търговски улици, в които можете да намерите всичко необходимо, независимо дали търсите сувенири или стоки, необходими в ежедневния живот.  Добрите търговци отдавна са успели да се сдобият с най-апетитните парчета от тортата и разполагат с най-атрактивните имоти за развиване на търговска дейност в града.

Селските имоти в региона на Велико Търново също не са за подценяване. Разнообразието при тях също е огромно и всеки може да намери най-доброто място за отдих в красивите вилни зони или най-плодородната почва в запустелите малки селца.

Български недвижими имоти Велико Търново

Имоти ТърновоТипичните селски имоти позволяват да се ползват съвсем успешно, като вили, в които лесно могат да се създадат всички съвременни удобства за живеене. Много от тях позволяват дори да се превърнат в успешни малки хотелчета, предлагащи тишина и спокойствие на жителите на шумните градове. Те, също така дават огромни възможности за печалба на стопанските производители, без които българското селско стопанство отдавна би загинало.

Разнообразието от видове, цени и предназначение, което се крие зад понятието „имоти Велико Търново“ е най-голямото доказателство, че в региона има богат и активен имотен пазар и всеки може да намери най-подходящото за него на най-изгодната цена. Търново предлага чудесни условия, както за живеене, така и за работа и за инвестиции и не случайно е един от най-привлекателните и предпочитани за живеене български градове.