7 начина да направите вашия малък апартамент да изглежда по-голям

svetal-interior

small-apartment-decor-ideasВсе повече и повече необвързани или млади двойки избират малки апартаменти тип студио в сравнение с другия вид по-големи апартаменти, защото ползите от тях са безспорни. Въпреки всички ползи обаче студио апартаментите се предлагат с един очевиден недостатък – малкия размер. Поради ограниченото пространство, проектирането на интериорния дизайн в повечето случай се оказва мисия невъзможна за много хора. Нека не забравяме също, че колкото и малък да е апартамента, в него трябва да има ако не отделни стаи, то обособени няколко задължителни зони като кухня, дневна, спалня и баня и тоалетна. Ето защо и декорирането на малкия апартамент изисква умения и новаторски идеи.

mebeli

Ние с помощта на интериорния дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева, ще споделим с вас няколко интересни факта и идеи, които са подходящи за всеки, които иска да направи апартамента си по-удобен и комфортен за живеене без значение неговите размери. Имайки предвид следните съвети и спазвайки повечето от тях, както и следвайки вашите лични предпочитания вие ще можете да създадете интериорен дизайн за вашия малък апартамент, който изцяло да отразява вашата същност.

multifunk

Заложете на неутрален стил

Ако вашия апартамент наистина не е толкова голям по размер, можете да изберете по-модерен и в същото време неутрален градски стил, за да компенсирате този дефицит на пространство.

Работете в определени граници

Твърде многото мебели претрупват вашия апартамент и вместо уютен, той ще се превърне в истинско препятствие. Вместо това заложете на по-малко като количество и като размери мебели, защото и прекалено големите също са проблем за малките пространства.

Прилепването на мебелите до стената няма да направи стаята по-голяма. Според специалистите дори и малкото пространство между тях и стените добавя въздух в стаята.

 

Аксесоари

Лъскавите повърхности повишават линията и дължината, но красивите предмети насочват погледа. Има тънка линия межди претрупването с аксесоари и поставянето само на тези, които събуждат различни спомени, като разликата се дължи и в начина на подреждане. Опитайте да групирате елементи в нечетна бройка и с различни височини.

Заложете на светлите нюанси по стени

svetal-interior

Навярно се досещате, че тъмните цветове не са за предпочитане, защото те правят малките стаи да изглеждат още по-малки. Придържайте се към по-светли цветове като бяло, кремаво, бледо синьо, сиво, розово, жълто и други, които ще направят интериорния дизайн на вашия апартамент по-светъл, ефирен и отворен. Ако искате да придадете дълбочина на стаята можете да направите таваните в малко по-тъмен цвят.

Използвайте мултифункционални мебели

multifunkcionalni

Инвестирайте в мебели, които имат много функции. Това е един прост начин да се рационализира една стая. Използвайте диван с вградена ракла, в който да прибирате ваши вещи.Също така помислите и за малка, но разтегателна кухненска маса, която да можете да разпъвате, когато имате гости и да свивате до малките размери, когато не ви е толкова потребна.

Поставете огледала

ogledala

Вярвате или не, но огледалата са един от най-добрите и бързи начини да направите една стая да изглежда по-голяма. Все пак не прекалявайте с огледала, поставете ги само на ключови места.

Забравете за тъмните завеси

svetal-bez-zavesi

Махнете тъмните завеси от прозорците и оставете вашите прозорци разкрити. Това ще създаде илюзията за дълбочина, разкривайки пред очите естествения пейзаж отвън. Ако все пак ви е нужно уединение, опитайте ефирни отвесни бели завеси за проветриво усещане.